010 235 6049
info@tehopuhdistus.fi

Rossipohjan koneellinen tuuletus ja muut korjaustyöt

Rakennuksissa ryömintätilan kosteus- ja mikrobiongelmat ovat yleisiä. Ne vaikuttavat suoraan oleskelutilojen ilmanlaatuun.

Ota yhteyttä

Alapohjan koneellinen tuuletusratkaisu, sekä muut alapohjan kunnostustyöt:

  • Tuuletuksen tehostaminen koneellisesti. Kehittämämme koneellinen tuuletus kanavistoineen kuivattaa alapohjan rakenteita poistamalla kosteutta ja estää haitallisen ilman kulkeutumisen hengitysilmaan.
  • Tiivistystyöt.
  • Kapillaarikatkon asennustyöt (+maan imu).
  • Orgaanisen aineksen raivaus, tuulensuojalevyjen uusimiset, putkikannakoinnit, sekä muut alapohjan kuntoonsaattamiseksi liittyvät korjaustyöt.

Yleistä:

  • Lähtökohtaisesti alapohjan mikrobiologinen tilanne on sellainen, että alapohjan sisäilma on haitallista hengitettäväksi.
  • Ryömintätilan ilmavuoto asuintiloihin rakenneliittymien kautta on yleinen sisäilmaongelmien aiheuttaja.
  • Suomalaisissa rakennuksissa alapohjan kosteusongelmat ovat yleisiä: alapohjan ilmanvaihto on riittämätön ja sinne voi virrata sade- ja sulamisvesiä. Myös maakosteus voi olla ongelma.
  • Ilmavuotoihin löytyy ratkaisuja tiivistyskorjausmenetelmillä, sekä ryömintätilan tuuletusratkaisuilla. Myös asuintilojen ilmanvaihdolla (paineisuudella) on merkitystä ilmavuotoihin.
  • Koneellisella tuuletusratkaisulla minimoidaan haitallisten aineiden (mikrobit, homemyrkyt, radon) siirtyminen hengitysilmaan ja kontrolloidaan kosteuden vaikutusta alapohjassa.


Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä aiheesta

Rossipohjan koneellinen tuuletus ja muut korjaustyöt

Toksisuus

Toksisuus = myrkyllisyys.

Mikrobien tuottamat rasvaliukoiset myrkyt kulkeutuvat vesihöyryn kuljettamina "vesikkeleissä".

Homemyrkyn vaarallisuus riippuu altistusreiteistä: hengityselimiin saatuna sama myrkky voi olla 100 kertaa vaarallisempi, kuin suun kautta saatuna. Esim. Chaetomium sp.p tuottamat toksiinit lamauttavat henkitorvea ja keuhkoputkea puhtaanapitävien värekarvojen toiminnan.

Miksi tarvitaan valvojaa, sehän maksaa ylimääräistä?

Valvoja tarkastaa tehdyt työt ja tarvittaessa ratkotaan yhdessä mahdolliset ongelmanratkaisut

Miksi tarvitaan korjaussuunnittelija, onhan kuntotutkimus jo olemassa

Kontotutkimukset ovat usein puutteelisia tai viitteelisiä, vailla delajitason suunnitelmaa korjaustavasta juuri tänän ongelmaan