010 235 6049
info@tehopuhdistus.fi

Homesaneeraus ja kosteusvaurion korjaus

Kun tilaat homesaneerauksen meiltä, voit luottaa ammattitaitoiseen palveluun. Huolelliset vaurioalueen suojaus- ja osastointityöt eristävät vaurioalueen muista tiloista. Purkupölyn hallinta on oleellinen osa sisäilmasaneerausta.

Ota yhteyttä

Home- ja kosteusvaurion korjaus

Homevaurioiden korjaus suojaustasoineen on vaativa ja monipuolinen prosessi, joka vaatii tekijöiltään rautaista ammattiataitoa.

Sisäilmasaneerauksissa kalustolta vaaditaan paljon. Tehokkaat HEPA-suodatetut teollisuusimurit ja alipaineistuslaitteet pitävät huolta pölynhallinnasta.

Homesaneerauksessa pitää olla ymmärrys mitä tehdään. Tekijöillä on laaja-alainen osaaminen purkutöistä jälleenrakentamiseen, aina puhdistustöihin asti. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvittaessa samankaton alta, samoilta tekijöiltä saa tarvittaessa myös oikein toteutetun homepölysiivouksen.

Dokumentoimme tehdyn työn digitaalisesti työmaapäiväkirjaan tekstiselityksin ja valokuvin. Näin tehdystä työstä saadaan tallenteet mahdollista myöhempää käyttöä varten. Tilaajalla on mahdollisuus seurata remontin etenemistä reaaliaikaisesti.

  • Homevaurioon johtaneet syyt pitää tutkia. Tarvittaessa, mikäli vaurion olosuhteet edellyttävät, on syytä ottaa ulkopuolinen tutkija, jolla olisi myös osaamista korjaussuunnitteluun.
  • Korjausuunnittelijan olisi hyvä toimia valvojana tilaajan lukuun.
  • Homepurkutyöt, osastoinnit ja suojaukset, sekä pölynhallinta (RATU-ohjeistuksen mukaisesti).
  • Homevauriokohdan jälleenrakentaminen tehdyn suunnitelman mukaisesti. Korjaustoimenpiteet voivat sisältää myös tiivistyskorjaukset.
  • Korjaustoimenpiteet onnituvat viimeiseen pintaan asti. Taitavat pintakäsittelijät tekevät huoliteltua työnjälkeä. Maalaukset ja laatoitukset ovat perusosaamista.
  • Homesaneerauksessa, työmaan puhtaudesta on pidettävä huolta toistuvilla puhdistustoimenpiteillä.
  • Tarvittaessa portfoliosta löytyy osaaminen suorittaa koko huoneiston kattava homepölysiivous.

Tulemme mielellämme tutustumaan veloituksetta kohteeseen. Mahdolliset vaurioselvitykset ja korjaussuunnitelmat on hyvä saada etukäteen luettavaksi.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä aiheesta

Homesaneeraus ja kosteusvaurion korjaus

Toksisuus

Toksisuus = myrkyllisyys.

Mikrobien tuottamat rasvaliukoiset myrkyt kulkeutuvat vesihöyryn kuljettamina "vesikkeleissä".

Homemyrkyn vaarallisuus riippuu altistusreiteistä: hengityselimiin saatuna sama myrkky voi olla 100 kertaa vaarallisempi, kuin suun kautta saatuna. Esim. Chaetomium sp.p tuottamat toksiinit lamauttavat henkitorvea ja keuhkoputkea puhtaanapitävien värekarvojen toiminnan.

Ovatko desinfioinnit tarpeellisia?

Ovat, esim. hajunpoistotilanteissa tai vaikkapa viemärivahingoissa

Miksi tarvitaan valvojaa, sehän maksaa ylimääräistä?

Valvoja tarkastaa tehdyt työt ja tarvittaessa ratkotaan yhdessä mahdolliset ongelmanratkaisut

Miksi tarvitaan korjaussuunnittelija, onhan kuntotutkimus jo olemassa

Kontotutkimukset ovat usein puutteelisia tai viitteelisiä, vailla delajitason suunnitelmaa korjaustavasta juuri tänän ongelmaan

Onko homesiivous kallista?

Oikein toteutettuna on; työmäärä, varusteet ja kalusto maksavat

Tiivistyskorjauksilla siis peitetään home-ongelmat?

Ei, rakenneliittymien tiivistyskorjauksilla ehkäistään haitallisia ilmavuotoja esim. ryömintätilasta