010 235 6049
info@tehopuhdistus.fi

Korvausilmaventtiilien asennustyöt

Hallitsemattomat ilmavuodot rakenneliittymistä aiheuttavat sisäilmaongelmia ja siten oireiluja. Kokonaisia kerrostalo- ja rivitaloalueita on aikanaan rakennettu siten, että poistoilma on jopa tehostettu koneellisesti, mutta korvausilman saanti on unohdettu.

Ota yhteyttä

Korvausilmaventtiilit valmiiksi asennettuna:

 • Kerrostalo.
 • Rivitalo.
 • Omakotitalo.
 • Mökki.
 • Kiinteistö.

Hallitsemattomat ilmavuodot rakenneliittymistä aiheuttavat sisäilmaongelmia ja siten oireiluja. Kokonaisia kerrostalo- ja rivitaloalueita on aikanaan rakennettu siten, että poistoilma on jopa tehostettu koneellisesti, mutta korvausilman saanti on unohdettu.

Ilmanvaihdon hallitsemattomuuden takia mikrobipitoista ilmaa vuotaa alapohjan rakenneliittymistä ja kuitupölyä lämmöneristeistä.

Yksi tyypillisimmistä oireilun aiheuttajista on hiilidioksidimäärän kasvu. Korvausilmaventtiilin asentamisella voi olla suuri positiivinen vaikutus parantuneeseen yöunen laatuun.

Velco-korvausilmaventtiili

 • Termostaatti säätää venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan.
 • Velcon korvausilmaventtiili voidaan asentaa vanhan venttiilin tilalle, puiseen puuluukkuun tai sitten seinään tehdään uusi aukko venttiiliä varten.
 • Äänenvaimenninratkaisuilla voidaan vaikuttaa ulkoa tulevaan melutasoon.
 • Filtrete-suodattimet ovat tavallista tehokkaampia. Niiden kuiduissa on pieni sähköinen varaus, joka vetää pienhiukkasia puoleensa kuin magneetti. Jopa näkymättömät epäpuhtaudet jäävät suodattimeen, VTT:n tutkimuksen mukaan lähes sataprosenttisesti. Esimerkiksi siitepölyallergikolle tämä tarkoittaa huomattavaa helpotusta arkeen.

FLS20 Korvausilmaventtiili

 • FLS20 seinään tai tuuletusluukkuun asennettava korvausilmalaite on energiatehokas, koska korvausilma esilämmitetään huoneilmassa olevalla lämpöenergialla.
 • Korvausilmaventtiilin portaaton säätö tekee käytöstä helppoa. Korvausilmalaite sekoittaa huoneilman ja korvausilman puhaltaen sen oikealla nopeudella huoneen yläosaan. Näin ilmanvaihto toimii oikein ja vedontunne poistuu. Esilämmityksen vuoksi oleskelualueen ilma saadaan vaihdettua miellyttävästi, korvausilmaa ei puhalleta raa’an kylmänä huoneilmaan.
 • Seinään asennettavan korvausilmalaitteen suunnittelussa on otettu huomioon nykyaikainen sisustus ja design.

Muut venttiilit

 • Karmiventtiilit
 • Vilpe

Poistoilman tehostaminen

Venttiilien asennustyön yhteydessä asennamme poistoilman tehostamiseksi myös koneellisia huippuimureita, sekä hormi-imureita, jotka toimivat tuulen- ja lämpötilan vaikutuksesta.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä aiheesta

Korvausilmaventtiilien asennustyöt

Toksisuus

Toksisuus = myrkyllisyys.

Mikrobien tuottamat rasvaliukoiset myrkyt kulkeutuvat vesihöyryn kuljettamina "vesikkeleissä".

Homemyrkyn vaarallisuus riippuu altistusreiteistä: hengityselimiin saatuna sama myrkky voi olla 100 kertaa vaarallisempi, kuin suun kautta saatuna. Esim. Chaetomium sp.p tuottamat toksiinit lamauttavat henkitorvea ja keuhkoputkea puhtaanapitävien värekarvojen toiminnan.

Ovatko desinfioinnit tarpeellisia?

Ovat, esim. hajunpoistotilanteissa tai vaikkapa viemärivahingoissa

Miksi tarvitaan valvojaa, sehän maksaa ylimääräistä?

Valvoja tarkastaa tehdyt työt ja tarvittaessa ratkotaan yhdessä mahdolliset ongelmanratkaisut

Miksi tarvitaan korjaussuunnittelija, onhan kuntotutkimus jo olemassa

Kontotutkimukset ovat usein puutteelisia tai viitteelisiä, vailla delajitason suunnitelmaa korjaustavasta juuri tänän ongelmaan